2015 Május 1.

Kiss György Teljesítmény Túra

Helyszín: Szászvár Keleti-Mecsek
 
 
Gyülekező és indulás a Szent István Közösségi háztól. 7:00-tól 9:00 óráig.
Érkezés: Szent István Közösségi ház.
A nevezéskor mindenki térképet kap az útvonalról, valamint egy regisztrációs lapot amit az ellenörző pontokon alá kell iratni, a pontokon frissítőt, és némi elemózsiát kapnak a túrázók, valamint útbaigazítást. Segítség is ezeken a pontokon kérhető, ha valami probléma lenne. A Túrát szintidőn belül teljesítők kitűzőt és emléklapot kapnak.
Túra után Kiss György totó, csoki nyereményért.
 
Távok, útvonalak:

Hosszú Táv
26 Km

Szintidő 8 óra

Nevezés 500.-Ft

Szászvár főtérről a P+-en megyünk a Nyárádi Kunyhóig. Itt az 1. ellenőrző pont. Ezután a ház háta mögött lévő S-jelzésen balra fordulva megyünk a Cigány-hegyi kilátóig. A kilátótól a S- lemegyünk a kisújbányai bekötőútra, ahol balra rátérünk a K- útvonalára. A betonos úton lemegyünk Kisújbányára, ahol a 2. ellenőrző pont lesz. Innen a K- túraútvonalat követve megyünk az óbányai templomig (italbolt). Innen a kék négyzet jelzést követve megyünk  a váraljai vadászházig, itt lesz a 3. ellenőrző pont. Ezután a S+ követve megyünk a Z+ találkozásáig. Itt jobbra fordulva megyünk a Z+-en kb.1 km. Itt balra fordulva a ,,sárga kör-án” tovább megyünk a ,,zöld háromszög” találkozásáig,itt van a 4. ellenőrző pont,  ahol jobbra fordulva, a ,,zöld háromszögön” megyünk vissza Szászvárra.

 

Közép Táv
16 Km

Szintidő 5 óra

Nevezés 300.-Ft

Szászvár főtérről a P+-en megyünk a Nyárádi Kunyhóig. Itt az 1. ellenőrző pont. Ezután a ház háta mögött lévő S- jelzésen balra fordulva megmásszuk a Dobogót. Majd Dögkút tető előtt balra fordulva rátérünk a K+ -re. A K+ követve megyünk a Vadvirág forrásig. Itt balra fordulva a Z+-en folytatjuk utunkat a ,,sárga kör” találkozásáig. Itt balra fordulva megyünk a ,,zöld háromszög”találkozásáig. Itt lesz a 4. ellenőrző pont. Itt jobbra fordulva a ,,zöld háromszögön” megyünk vissza Szászvárra.

 

Rövid Táv
7,2 Km

Szintidő 2 óra

Ingyenes

A szászvári főtérről a P+-en megyünk a régi bányatelepig. Itt a régi fürdő épülete mellett balra befordulunk. Itt szalagok fogják mutatni a helyes útirányt. A szalagokat követve kb. 1 km kaptató után rátérünk a ,,zöld háromszög” túrista útra, ahol balra fordulunk. A ,,zöld háromszög-et „ követve Kantárhegy irányában megyünk vissza Szászvárra.

 
 
A Túrát szintidőn belül teljesítők kitűzőt és emléklapot kapnak. A túrával kapcsolatos kérdésekben keress elérhetőségeinken: szaszvari-mocorgok-sz-egyesulet.webnode.hu/elerhetosegek/
Mindenkinek jó túrázást kívánunk!

Szászvári Mocorgók Szabadidő Egyesület

7349 Szászvár,
Szent István utca 56.
06-30-650-5418;
06-70-326-5248
06-30-997-5159
mocorgoke@gmail.com